Masterproject kauwgom

Van een ogenschijnlijk banaal onderwerp heb ik getracht de kijker/lezer op een originele, speelse wijze onder te dompelen in de fascinerende wereld van kauwgom.

‘I like chewing gum’ is een tijdsdocument, niet als een korte of vluchtige schets, maar als een indringende weergave van de huidige westerse maatschappij; van de historiek, de productie, verpakking en verder over het beleven van kauwgom tot de confrontatie met onverteerbaar afval om bovenal troost te vinden in de schoonheid van kunst.

Als grafisch ontwerper breng ik kauwgom in een boekvorm waarbij de originele fotografische illustraties zelf een eigen verhaal vertellen en tevens als ondersteuning dienen van de speelse tekst ter informatie.   De toeschouwer krijgt de kans mee te kijken vanuit mijn ludiek standpunt. De beelden die ik vastleg, onttreken de voorwerpen aan de dagelijkse banaliteit. ‘I like chewing gum’ is gebundeld in een handig boekformaat dat als hebbeding zich op elke plek thuis voelt.

 

kauwgomboek-coverkauwgomboek-spread1kauwgomboek-spread2kauwgomboek-spread3kauwgomboek-spread43kauwgomboek-spread51kauwgomboek-spread61kauwgomboek-spread71
kauwgomboek-spread101kauwgomboek-cover-achter-copy2